Wat Zijn De Tools Voor Concurrentanalyse? Semalt Biedt De Antwoorden

Wat Zijn De Tools Voor Concurrentanalyse? Semalt Biedt De Antwoorden

Als u het verkeer naar uw site wilt verbeteren, moet u beginnen met een nadere blik op wat uw concurrenten doen om nieuwe bezoekers op hun websites te krijgen. Door het kennen van de SEO-zoekwoorden die in hoge eisen zijn, kunt u een SEO-strategie creëren die uw concurrentievermogen verbetert met andere sites, waaronder het gebruik van bepaalde zoekwoorden en afwijzing van anderen. Een analyse van SEO-concurrenten helpt u om de prestaties van uw site ten opzichte van uw concurrenten te achterhalen en nieuwe ideeën te ontwikkelen om meer verkeer te krijgen door de fouten van uw concurrenten te verbeteren.

Lisa Mitchell, de Customer Success Manager van Semalt Digital Services, heeft gereedschappen en stappen beschreven die u kunt gebruiken om een bruikbare SEO-concurrentanalyse te ontwikkelen.


Identificeer de zoekwoorden om te analyseren wie je bent tegen

De meeste mensen weten niet dat SEO-concurrenten gegevens beschikbaar zijn en makkelijk te controleren. Er zijn veel tools die u kunt gebruiken zoals SimilarWeb, SEMRush en SpyFu om de zoekwoorden die door uw concurrent worden gebruikt te tonen om te rangschikken. Voer gewoon de website-URL van je concurrenten in en je hebt alles van de gebruikte zoekwoorden, de positie van je concurrenten in zoekmachines, de hoeveelheid verkeer en andere informatie.
SEMRush is het beste gereedschap omdat het betaalbaar is en de meest nauwkeurige gegevens biedt.

Zoek SEO-concurrenten

Wat Zijn De Tools Voor Concurrentanalyse? Semalt Biedt De Antwoorden
Het beste hulpmiddel om de sites ranking het hoogst in zoekmachine resultaten te vinden voor specifieke zoekwoorden is AWR Cloud. Dit gereedschap geeft u ook een lijst van trendsites en de ranking inhoud. Wat nog meer? Met het hulpprogramma kunt u de gegevens, inclusief de zoekwoorden en URL's, exporteren naar een .xls-document voor analyse.

Ga door Top Ranking Sites

Zodra u de top ranking sites hebt gevonden, moet u een diep onderzoek doen door gebruik te maken van deze belangrijke SEO kenmerken: 
  • Identificeer de titel tags om te zien hoe uw concurrenten SEO-zoekwoorden gebruiken in de titels en subkoppen van pagina's. 
  • Bepaal soorten inhoud, dat wil zeggen de soort inhoud op de site, verkooppagina's, bestemmingspagina's, productpagina's en blogartikelen. 
  • Definieer interne koppeling om te achterhalen of de gerangschikte pagina's van de homepage of andere pagina's op de website zijn gekoppeld. 
  • Ontdek hoe de inhoud is gestructureerd, d.w.z. of de site lange inhoud heeft, hoe ze bulletielijsten of korte paragrafen gebruiken. 
Door te weten hoe de websites van uw concurrenten zijn gestructureerd, kunt u de sterke en zwakke punten van uw concurrenten vinden.


Wat Zijn De Tools Voor Concurrentanalyse? Semalt Biedt De AntwoordenControleer de links van uw concurrenten

Het krijgen van andere sites om terug te koppelen aan jou is een veel voorkomende SEO praktijk. Het controleren van uw concurrentwebsites om te zien hoe ze met andere sites koppelen is een effectieve manier om uw eigen backlinks te verbeteren.

Het Majestic SEO-gereedschap heeft de grootste index van alle beschikbare onderzoeksinstrumenten, en u kunt het gebruiken om het type inhoud op de websites van uw concurrenten te controleren, bij te houden aan de vertrouwensstroom, de citaatstroom en de ankertekst.

U kunt ook Moz gebruiken voor domeinautoriteit en pagina-autoriteitscontroles van de top rankingsites.


Conclusie

SEO is steeds veranderend, met name met zoekmachines die hun algoritmen constant updaten. Dit zal de concurrentie verhogen, en het zal niet gemakkelijk zijn om te rangschikken. U kunt echter uw website en SEO-prestaties verbeteren door uw concurrenten te bestuderen met behulp van concurrentanalyse.

Met de tools kunt u de sterke en zwakke punten van uw concurrenten bestuderen om te weten waar u moet verbeteren of verminderen. Het stelt u ook in staat om de wijzigingen bij te houden en uw site aan te passen.